כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

זמן איטליה

טור הקולינריה של רואי פרסול והפעם על מסעדת טרנטינו, ביס פלאנט ראשל"צ

אז אחרי שנשארנו ערים עד מאוחר בלילה ביום ראשון השבוע כדי לראות את איטליה מנצחת בפנדלים את אנגליה וזוכה בטורניר היורו, ואחרי שראינו איך האיטלקים חוגגים ברחובות, אולי חוגגים לראשונה כמו שצריך אחרי שהקורונה פגעה קשות בארץ המגף, החלטנו שגם אנחנו חייבים להרגיש קצת איטליה. כי אם לא נטוס בקיץ הזה, לפחות נביא את איטליה לכאן, או יותר נכון, אלינו לצלחת.

ואם כבר מדברים על קולינריה איטלקית, אז אני אישית מתגעגע לבולוניה, שנחשבת לבירה הקולינארית של ארץ המגף המהממת.

בולוניה מלאה רחובות קטנים ומתחבאים שצריך לכתת רגליים כדי למצוא, ובכל רחוב כזה מתחבאות כמה פנינות: מסעדות מקומיות קטנות, ברים צפופים, גלידריות מעולות, פיצריות ומאפיות. ולכל המקומות אותו מכנה משותף: מקומות קטנים, אינטימיים, שלפעמים נראים כמו מסדרון. ויש להם את הקסם שלהם, הרומנטיקה, ההרגשה שאתה במקום חד פעמי. הגעגועים האלה הביאו אותי למסעדת טרנטינו ביס פלאנט בראשל"צ. טרנטינו, בית איטלקי, מביאה את ניחוחות טוסקנה לאזורינו ומציעה תפריט איטלקי אותנטי באווירה אינטימית וחמימה המזכירה לך את איטליה מבלי להחתים דרכון. הבילוי האיטלקי המושלם אם תרצו, עם הנוף הכי יפה ופסטורלי בעיר – לשבת מול האגם של ראשל"צ ולחלום על אגם גארדה. המסעדה מציעה קלאסיקות איטלקיות, עם תפריט פיצות ופוקאצ'ות טעימות ואיטלקיות להפליא (אפילו הקמח איטלקי), מנות פסטה המוכנות במטבח פתוח שפותח את התיאבון, כמו הבולונז, קלאסיקה איטלקית בפני עצמה שדורשת מרכיבים טובים וטריים, ובישול ארוך ארוך. את כל המנות מלווה איך לא, השפריץ אפרול, המרענן הרשמי מאיטליה שמזמן הפך לחביב הישראלים. בחום הזה של יולי-אוגוסט מדובר בקוקטייל פשוט להכנה ומרענן להפליא על בסיס אפרול, פרוסקו, סודה וסלייס של תפוז, בא מושלם ליד הבוראטה, שאמנם היא תוצרת כחול לבן (מחלבות עברי הנהדרים), אבל ביס אחד ממנה ואתם תרגישו בפיאצה ברומא.

אז התחלנו עם הבוראטה (59 שקלים) – כדור גבינת מוצרלה במילוי קרם פרש הום מייד של עברי, על מצע של סלט עגבניות שרי.

הזמנו גם קפרזה טרנטינו (59), קרעי מוצרלה די בופאלה, עגבניות שרי במלא צבעים, רוקט,


ארטישוק א-לה רומנה, זיתי קלמטה, עם שמן זית ורכז בלסמי מצומצם. סלט קייצי ורענן שרק פתח לנו את התיאבון לפיצה שהגיעה מיד אחריו. בחרנו בביאנקה כמהין (67 ש"ח), פיצה עם רוטב בשמאל, פטריות צלויות, מוצרלה, אורגנו וארוגולה, שטרפנו בלי למצמץ.

לעיקריות הזמנו טורטליני פטריות יער (67 ש"ח) פסטה טרייה במילוי פטריות יער, עם גבינת פרמזן מגורדת. מנה שהצליחה להפתיע בעזרת פטריות היער שהוסיפו עומק של טעמים. בגלל שהיינו חייבים לעדן את כל הפחמימות שזללנו, הזמנו כעיקרית שנייה את מנת פילה הסלמון (99 ש"ח), שמוגש עם ירקות צלויים בגריל, מנה שהוציאה אותנו שבעים ומאושרים, אך לא מפוצצים וכבדים. בכל זאת, יולי בחוץ.

מסעדת טרנטינו, יס פלאנט ראשל"צ, משלוחים בוולט, טלפון להזמנת שולחן 03-5449977

צילום – ספאנק

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem