כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

מכת יתושים בחולון

מכת יתושים בחולון

בשבועות האחרונים התקבלו תלונות רבות של תושבים על מכת יתושים בחולון.

מהתלונות עולה כי למרות שחלק מהתושבים שהתלוננו והעירייה באה ועשתה פעולות מנע עדיין היתושים לא מפסיקים להגיע.

תושבת אחת תארה את שעובר עליה כסיוט מתמשך,אם בתחילה היינו מסוגרים בגלל הקורונה ,כעת אנו מסוגרים בבית בגלל היתושים,מה לא ניסינו כלום לא עוזר,הפיתרון שמצאנו הוא סגירת הבית ברשתות ,הפעלת מזגן וסגירת הבית הרמטית עד יעבור זעם.

עיריית חולון הוציאה הודעה בה נאמר כי היא פועלת במשך כל השנה על מנת לנטר ולהדביר יתושים בשטחים הציבוריים. על מנת לסייע למאמצי מניעת הופעת היתושים, שכן קל למנוע דגירת יתושים, אולם קשה למנוע הגעת יתושים בוגרים לבתים, אגף שפ"ע בעירייה קורא לתושבים לנקוט בפעולות הבאות:

יש לסרוק מדי שבוע את אזור המגורים ולאתר מקורות מים עומדים (בגגות, במקלטים, בחצרות, במגרשים, במרתפים, בחביות, בתחתיות עציצים ובמיכלים שונים). במידה שאותרו מקורות מים כאלה, יש לרוקנם ולייבשם.


יש לסגור ברזים דולפים ולנקז את מי המזגנים.

יש למנוע הצטברות מים בשטחים פתוחים.

גם המשרד להגנת הסביבה יצא בקול קורא לציבור ויצא בנחיות לייבש מים עומדים בחצרות ומרפסות, וכן לדווח לרשות המקומית על מפגעי יתושים; המשרד מחדד כי בניגוד לשמועות לא מבוססות המופצות, אין עדות לכך שהיתושים מעבירים את נגיף הקורונה
כמדי שנה, ובפרט אחרי שנה ברוכת גשמים כמו זו הנוכחית, המשרד להגנת הסיבה מנחה את הרשויות המקומיות והציבור בנושא מניעת מפגעי יתושים, והדרכים להתגוננות מפני עקיצות – שעלולות לגרום למחלות.

המשרד להגנת הסביבה פנה אל כלל הרשויות המקומיות בישראל בדרישה לפעול למניעת מפגעים משני סוגי מזיקים עיקריים: יתוש הטיגריס האסיאתי – מין זר שפלש לישראל, ומאופיין בצבע שחור ופסים לבנים, נמצא בעיקר בחצרות ובגינות בתים ומתפתח במקווי מים קטנים כמו תחתיות של עציצים, ועוקץ גם ביום וגם בלילה; ויתוש הקולקס, המתרבה במקווי מים גדולים יחסית כדוגמת תעלות ניקוז, מרתפים ומקלטים ועוקץ בעיקר בשעות הלילה.

המשרד קורא לציבור להתריע בפני הרשות המקומית על הצטברות מים עומדים בתעלות ניקוז ובורות וכן לדווח על מפגעי יתושים. אמנם בימים אלה, בשל תקנות לשעת חירום, אין להסתובב במקומות ציבוריים אלא בהתאם להנחיות משרד הבריאות, ואולם כאשר יש מפגעים בחוץ – הם משפיעים גם על התושבים בבתים.

גם בשעת חירום זו של התמודדות עם התפרצות נגיף קורונה, אסור להתעלם מהסכנה להעברת מחלות על-ידי יתושים. המשרד מחדד, כי בניגוד לשמועות לא מבוססות המופצות, אין עדות לכך שהיתושים מעבירים את נגיף הקורונה. בנוסף, נגיף קורונה אינו מזיק תברואי – ולכן פעולות ניקוי וחיטוי כנגד קורונה אינן פעולות הדברה ואין להשתמש בציוד הדברה לפעולות חיטוי.

בכל הנוגע למפגעים בשטח הפרטי: כדי למנוע דגירת יתושים, המשרד להגנת הסביבה ממליץ לציבור לייבש את המים העומדים בחצר הבית, להקפיד על ריקון דליים ומכלים; למנוע נזילות ודליפות מים מברזים וממזגנים בחצר ולהימנע מהשקיית יתר. בנוסף, יש להתמגן מפני עקיצות יתושים על ידי התקנת רשתות על דלתות וחלונות הבית ומריחת חלקי הגוף החשופים – כולל הפנים – בתכשירים דוחי יתושים מורשים, בזמן החשיפה ליתושים.

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem