כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

חורף חדש ברשת BBB

טור הקולינאריה של רואי פרסול

אני זוכר את ההתפוצצות שהיתה לפני קצת יותר מעשור, אז נראה שכל מה שהבנאדם צריך זו קציצת בשר בתוך לחמנייה. רשתות חדשות עם שמות חדשים צצו כמו תלונות חדשות על סוכן הדוגמניות שי אביטל, ונדמה שכולנו אוכלים המבורגר בוקר, צהריים וערב, ולא מפסיקים להתווכח מי הכי טעים.

המנה הכה אמריקאית לגמרי כאן כדי להישאר, אבל נראה שהשפיות חזרה לשלוט והטירוף קצת נרגע (תורים של שעה מחוץ למזנון המבורגר של עומר מילר בשדרות רוטשילד, מישהו?)

רשתות ההמבורגר הבינו שצריך יותר מאשר קציצה בלחמנייה כדי לשרוד כל כך הרבה שנים, ומי שיידע להתאים את עצמו ולהתחדש כל הזמן צפוי להישאר רלוונטי ולהצליח.

כזאת היא רשת BBB, שהשיקה השבוע את תפריט חורף 2022 בהשראת הטרנדים הקולינריים הישראלים, והצליחה להפתיע לטובה.

רשת מסעדות ההמבורגרים הפרוסה ב- 32 סניפים בכל הארץ, השיקה תפריט שפוגע בול לטעם הישראלי, ונראה שהושקעה עבודה ומחשבה רבה.


התפריט החדש, שעבר סדרת מבחני טעימה על ידי קהלים שונים, פונה לקהלי יעד מגוונים וניתן למצוא בו מבחר רב של מנות פתיחה, סלטים, בשרים, קינוחים ועוד. כמו כן, נוגע התפריט בעולמות תוכן נוספים, עם מנות המותאמות לכל בני המשפחה, כמו גם מנות ספיישל המוצעות לתקופות זמן מוגבלות.

בין מנות הפתיחה ניתן למצוא בתפריט החדש: פרנה בתנור לבנים – המוגש עם סלסת עגבניות, סחוג ירוק ושמן זית, במחיר של 16 ₪. אחלה פתיחה לכל ארוחה, ואם פעם הייתי בא בגישה של "חבל לבזבז מקום בקיבה על לחם ופיתות בארוחה במסעדה", אז לאור הלחמים הטעימים שיוצאים מהתנור, קריספיים ומפיצי ריח משכר, אני לחלוטין נכנע לפחמימות הריקות האלה.

המשכנו ללחמעג'ון- לחם בשר בתנור לבנים, עם ראגו טלה ונתחי בקר מובחרים, טאבולה, ויניגרט עמבה הודית, טחינה לבנה, קרם עגבניות, שמן זית וסומק, ב- 49 ₪. מנה מאוד מוצלחת עם טעמים מאוזנים – לא דבר קל כאשר יש עמבה במנה, שבקלות יכולה להשתלט על הטעמים.

גם הסינייה- חציל שרוף עם גרגירי חומוס וכמון, ראגו טלה ונתחי בקר מובחרים פטרוזיליה, צנוברים, קרם עגבניות, טחינה וסחוג ירוק, שהוגש לצד פרנה, ב – 49 ₪ היה מצוין, והבהיר את הכיוון המזרחי / ישראלי שהמטבח הולך אליו. אין ספק שאלה הטעמים המנצחים היום בקרב ציבור הסועדים.

בגזרת הסלטים, פיתחו השפים סלט שורשים מסולסלים- סלק, קולורבי, גזר, צנוניות, ג'ינג'ר, בצל אדום, בזיליקום וכוסברה, ויניגרט אסייתי פיקנטי, קינואה קראנץ', אגוזים וחמוציות, ב- 36 ₪, שהיה פשוט מצוין, ונהנינו מכך שהכניסו טוויסט אסייאתי לתפריט.

אהבנו גם את סלט עוף מזרח ומערב- חסה ערבית, כרוב אדום, בצל ירוק, כוסברה, נבטי חמנייה, עגבניות שרי, צנונית, שעועית ירוקה, בוטנים שאלוט קריספי ורוטב ויניגרט, עם נתחוני עוף ופלפלים צרובים, ב- 59₪. סלט שחציו חם (הפלפלים והעוף), מה שהופך אותו לסלט מושלם לחורף, כי לא תמיד בא לנו לאכול ירקות טריים בחורף, ואנחנו מעדיפים לאכול את הירקות כשהם מבושלים וחמים (נניח, במרק). כאן, החום שהיה בסלט הפך אותו למנה חורפית ולא כבדה, אלא מרעננת.

קטגוריית הגריל והפלנ'צה של הרשת רועננה ובין המנות החדשות ניתן למנות: אסאדו מפורק עם חלה- אסאדו בקר מפורק, מוגש על טחינה, משוואיה וגרגירי חומוס, עם בצל גריל וכוסברה, מוגש לצד חלה מתוקה וירקות שוק, ב – 69 ₪. טעים לאללה. גם מנת הפרגיות בקארי חמאת בוטנים- פרגיות גריל בקארי חמאת בוטנים, עם חלב קוקוס, כרובית, שעועית ירוקה, כוסברה, צ'ילי אדום ואפונת ווסאבי. מוגש עם תוספת לבחירה, ב – 69 ₪ היתה מצוינת, ולטבעונים מבניכם מציעים נקניקיית ביונד בחלה- איולי חרדל טבעוני, סרירצ'ה, מלפפון חמוץ, כרוב כבוש ובצל קריספי. מוגש עם תוספת צד לבחירה, ב – 59 ₪, המנה מיועדת לקהל המעדיף שלא לצרוך בשר, אלא לאכול תחליפים מן הצומח (המנה מכילה פול).

מחשבה ותשומת לב מיוחדת הופנתה אל תפריט הקינוחים שהשתדרג, ומציע קינוחים מושחתים ואיכותיים במיוחד, במחיר של 44₪, דוגמת: נמסיס שוקולד- קארמבל קקאו, קרמו שוקולד חלב, גלידת שוקולד וטוויל שומשום; המלבי של BBB- קדאיף, צ'יפס קוקוס, פיסטוקים, רכז ורדים מתקתק ופירות אדומים קראנצ'ים; וופל אמריקאי- גלידת וניל, בננה פרוסה, רוטב נוצ'יטלה ורוטב קרמל מלוח ו-סורבה פירות העונה- מבוסס על שלושה טעמים לבחירה- 35 ₪. (במסעדות הכשרות מוגשים קינוחים שונים).

למי שיגיע צפוי אחלה חורף ב BBB, עם תפריט חדש שבהחלט הצליח להפתיע.

גל אבירם

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן