גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

בעקבות חשש לסלמונלה חברת שטראוס יצאה בקריאה לציבור על איסוף חלק ממוצרי השוקולד

כל שידוע, בבדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד של עלית התגלו מספר דגימות עם סלמונלה בקו הייצור במפעל ובשוקולד – המשמש כחומר גלם ליצור מוצרים. לפיכך, החברה החליטה על הפסקת ייצור ועל ביצוע ריקול של כלל מוצרי השוקולד המסומנים בתאריך "עדיף להשתמש לפני" המוצרים הבאים:

 – טבלאות שוקולד (פרה, בלונדי, ספלנדיד) – מ-1 באוקטובר 2022 ועד לתאריך 24 באפריל 2023.

 – חטיפים (פסק זמן, ממולדה, פרה קראנצ'), עד חצות ומיני עדשים – מ-1 בדצמבר 2022 ועד לתאריך 1 באפריל 2023.

 – חטיפים ( טעמי, אגוזי, כיף כף), אנרג'י (פריכיות מצופות שוקולד ועם תחתית שוקולד, חטיף דגנים מצופה שוקולד ועם תחתית שוקולד) – מ-1 ביולי 2022 ועד לתאריך 15 בינואר 2023.

 – רבע לשבע – מ-1 במאי 2022 ועד לתאריך 15 בדצמבר 2023.


 – עוגת בראוניז פסק זמן ורולדות – מ-10 ביולי 2022 ועד לתאריך 31 לאוגוסט 2023.

 – וופל XL בטעם שוקולד – מ-15 בנובמבר 2022 ועד לתאריך 1 בינואר 2023.

 – בונבוניירות איחולים מתוקים – בתאריכים 21 בפברואר 2023 ו-9 באפריל 2023 בלבד.

החברה מבקשת מהציבור שלא לצרוך את המוצרים הללו. שטראוס מציינת כי עם גילוי הבעיה, נחסם השוקולד לשימוש, הופסק לאלתר ייצור מוצרי השוקולד השונים במפעל וכן נחסמו להפצה מוצרים שיוצרו בסמיכות אליה. החברה מבצעת פעולות נרחבות על מנת לאתר את מקור הבעיה ואת היקפה ולתקנה ותחזור להפצת מוצרים מלאה כשכל קווי היצור יהיו בטוחים. באנשים בריאים, חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. לאוכולוסיות רגישות החיידק עלול לגרום למחלה קשה.

Exit mobile version