גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

היפותרמיה- דברים שחשוב לדעת

היפותרמיה- דברים שחשוב לדעת…
*החורף בעיצומו ועם כל הדברים הטובים שהוא מביא… יש גם דברים פחות טובים וביניהם תופעת ההיפותרמיה- ירידה קיצונית בטמפרטורת הגוף, שעלולה במקרים קיצוניים להסתיים במוות.
ד"ר טניה קרדש רופאה מחוזית במכבי שירותי בריאות מסבירה מהי היפותרמיה, מי נמצא בקבוצת סיכון ומה עושים כדי למנוע מצבים כאלה?
 
זה לא קורה רק בארצות בהן הטמפרטורה צונחת אל מתחת לאפס. זה יכול לקרות גם בחורף הישראלי, שנחשב נוח יחסית. עובדה- בימים האחרונים אנו עדים למקרים בהם פונו מספר אנשים במצב קשה לבתי החולים עקב היפותרמיה.
היפורתרמיה היא מצב בו טמפרטורת הגוף יורדת מתחת ל- 35 מעלות צלזיוס. מצב זה נחשב למצב מסכן חיים, המחייב התערבות רפואית דחופה.
גוף האדם פועל בצורה אופטימלית בטווח טמפרטורות בין 36.5 ל-37.6 מעלות צלזיוס.
בטווח זה מתבצעות כלל פעולות הגוף החיוניות לקיומנו וההיפותלמוס, שנמצא במוח משמש כווסת הטמפרטורה. כאשר טמפרטורת הגוף יורדת מתחת לרף של 35 מעלות צלזיוס כלל מערכות הגוף נכנסות למצב חירום, וישנה התמקדות בשמירה על תפקודם של איברים חיוניים כמו המוח והלב. במצבים אלה זרימת הדם לאיברים פחות חיוניים כמו אצבעות הידיים והרגליים, האוזניים והאף פוחתת. במידה והמצב נמשך לאורך זמן וטמפרטורת הגוף ממשיכה לרדת תיתכן פגיעה חמורה ורחבה יותר, הפסקה בפעילותם של איברי הגוף ובמקרים קיצוניים- מוות.
מחממים את החדר ומתלבשים בהתאם האוכלוסיות שנמצאות בסיכון להיפותרמיה הן – תינוקות וילדים קטנים, קשישים, אנשים חסרי בית שמתגוררים במרחב הציבורי, מטיילים שמטיילים באזורים בהם תנאי מזג האוויר קיצוניים ואנשים שנמצאים חלק גדול מיומם מחוץ לבית.

Exit mobile version