כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

מתכון להורים ולילדים-מוקפץ צמחוני/בשרי

המתכון באדיבות אפרת שיין - פשוט להשקיע בעצמך 

מתכון להורים ולילדים-מוקפץ צמחוני/בשרי-מוקפץ צמחוני/בשרי

מצרכים: 

1/2 כרוב לבן קטן

1/2 סלסלת נבטים מאיזה סוג שאוהבים

סלסלת פטריות


3-4 גזרים גדולים

1-2 גמבות (לא חובה)

1/2 כוס קוביות אננס (עדיף קפוא או טרי)

1/4 כוס רוטב סויה איכותי

מעט שמן

תוספת למוקפץ בשרי- 3-4 שניצל עוף חתוך לקוביות 

אופן ההכנה: 

חותכים את הירקות- הגזרים והגמבה למקלות, הפטריות לפרוסות, קוצצים את הכרוב.

מחממים מעט שמן בווק ומקפיצים את הירקות מהקשה ביותר לרך ביותר. חשוב לאפשר לכל ירק להתרכך בהתאם לזמן שדרוש לו, ורק אז להוסיף את הבא. 

מתחילים עם הגזר- לטגן עד שהוא מתרכך קלות. 

לגרסה הבשרית- זה הזמן שבו מוסיפים את קוביות העוף וממשיכים לטגן/להקפיץ תוך כדי ערבוב מתמיד.

מוסיפים את שאר הירקות, תוך מתן זמן ריכוך לכל אחד עד הוספת הבא בתור. וזה הסדר: גמבות, פטריות, כרוב, נבטים.

את הסויה ניתן להוסיף בחלקים במהלך הבישול. את מה שנותר להוסיף לאחר הוספת הנבטים.  

להקפיץ או לבשל ולערבב עד שכל הירקות מתרככים. 

ניתן להגיש עם אורז בסמטי או קינואה. 

המתכון באדיבות אפרת שיין – פשוט להשקיע בעצמך 

להצטרפות לקבוצת הטיפים והמתכונים: https://bit.ly/44FDC4A

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן