כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

להתעורר ביוון-שף גיא פרץ הגיע לטברנת השף 'סלון יווני' במלון ווסט בצפון תל אביב

טור הקולינאריה של רואי פרסול

להתעורר ביוון

אני מכיר את השף גיא פרץ כבר 20 שנה. עוד כשהוא היה שף צעיר ואני הייתי כתב אוכל צעיר, ביקרתי במסעדה באשדוד והופתעתי מהאוכל. שם סיפרו לי על שף צעיר ומוכשר "שעוד יגיע לתל אביב וישמעו עליו". עברו שני עשורים, ולפחות בגזרה שלי ושל פרץ, הכל נשאר אותו הדבר: אני ממשיך לכתוב, הוא ממשיך לבשל. תחנות רבות עבר פרץ מהמסעדה ההיא באשדוד. היו לו מסעדות נוספות באשדוד ואשקלון, הוא היה השף הראשי של גן האירועים הנובורישי פברז'ה בנס ציונה, הקים מיזם של פודטראקס בהרצליה ובנה תפריטים של מסעדות רבות. פרץ, שמגיע מבית שומר כשרות, דאג לבשל כשר גם במסעדותיו, ואף הכשיר מלונות בחו"ל לכשרות לטובת האורחים מישראל.

ועכשיו פרץ הגיע גם לתל אביב, לטברנת השף 'סלון יווני' במלון ווסט בצפון תל אביב, אחות לסלון יווני במלון ווסט באשדוד. "הייתי שף של מסעדה באשדוד וראיתי שהישראלים מאוד מתחברים לתרבות היוונית", גיא מספר. "לבילוי במסעדה שכולל חפלה יוונית, שבירת צלחות וריקוד על שולחנות".

לא סתם שתי המסעדות ממוקמות על הים. פרץ רצה להביא את יוון אול אין והתעקש שמהטברנות יראו את הים הכחול, וגם דאג שהעיצוב והצבעים יגרמו לכם להרגיש שאתם על אי יווני. כל ערב החל מהשעה 18:00 תוכלו להגיע לסלון יווני, לפתוח בכוסית אוזו, לטעום מזטים, פילטים, דגים טריים וסופלקי ולהרגיש ביוון.

"אנחנו מעניקים חוויה יוונית של ערב שלם לחברות שתופסות את כל המסעדה או קבוצות", מספר גיא. "בערב מגיעים בשמונה כדי להתאקלם ולאכול (תפריט חלבי כשר בתל אביב, בשרי כשר באשדוד), כשהשולחן שמור לכל הערב – זו לא ארוחת אקספרס. נגן בוזוקי מתחיל לנגן, הזמר או הזמרת עולה לשירים שקטים, ואז ארוחת השף הופכת לחוויה יוונית על הכיסאות. הפורקן של המסיבה אחרי הארוחה הוא חוויה עד אחת עשרה בלילה. כל ערב אני נדהם מהקהל ונהנה מחדש".


לאחרונה השיק פרץ בופה ארוחת בוקר בכל יום שישי מהשעות 07:00 עד 11:00. קפצנו להגיד קלימרה ולהבין אם הבופה מצליח לחדש ולהפתיע את הישראלים שכבר רגילים לארוחות בוקר מוגזמות בבתי המלון בארץ.

אז כן, יש כאן בופה שמזכיר את בתי המלון הישראלים, אבל הבופה קיבל טוויסט יווני, ובטברנה תקבלו יחס אישי שקשה לייצר במלונות. את המנות החמות, למשל, לא תמצאו בבופה ותוכלו לבחור היישר מהתפריט ולבקש מהמלצר. תוכלו גם לבחור את הקפה האהוב עליכם ואם חשקה נפשכם להתחיל בוקר שמח במיוחד, תוכלו גם להזמין את אחד מקוקטיילים הקיץ המפנקים במיוחד.

סלון יווני ידועה כמסעדה המייצרת לציבור הישראלי חוויה יוצאת דופן, מבלי להחתים דרכון, של קולינריה, תרבות ומוזיקה יוונית. עם תפריט שמורכב מחומרי גלם טריים ואיכותיים, שחלקם מיובאים מהאיים של יוון. בין מגוון המנות החמות תמצאו:

אומלט ושלל תוספות לבחירה – (פטה, מוצרלה, פטריות, בצל, עשבי תיבול, עגבניות, פלפל חריף).

ביצי עין מטוגנות. שקשוקה סלוניקאית, עם גבינת פטה וקונפי שרי. שקשוקה ים תיכונית, פיקנטית. שקשוקה תרד יוונית, בצל מטוגן וירוקים. טירופיטה, מאפה תרד ופטה יווני. פאווה סנטוריני, ביצה רכה ושלל תוספות. בסוף הארוחה תוכלו להזמין קינוחים מתוקים, כשהכל בשפע ואפשר להזמין עוד ועוד.

האוכל טעים לאללה ולפעמים כשבא לנו להרגיש בחו"ל ולפתוח את הבוקר ב'קלימרה', זו יכולה להיות אופציה נהדרת.

בופה בוקר ב-119 ₪ לאדם או 220 ₪ לזוג. יום שישי פתוח בין השעות 07:00 – 11:00 ולאחר מכן חגיגת צהריים יוונית בין השעות 12-16. במלון ווסט ת"א, הרצל רוזנבלום 12, ובמלון ווסט אשדוד, הטיילת 21. https://salonyevani.co.il/

צילום:שירן כהן,גיא פרץ

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן