גו אייטם – go item | מקומון החדשות של חולון בת ים וראשון לציון

לקראת חג הפורים: 3 מתכונים להכנת אוזני המן

מתכון לאוזני המן של חן כהן,

קונידטור הראשי של DAVO PRO

מצרכים: (כ- 30 יחידות)

350 גרם קמח לבן

40 גרם אבקת שקדים


100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה קוביות

100 גרם שמנת להקצפה 38%

אופן הכנה:

בקערת המיקסר שמים את החומרים הבאים: קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר וחמאה.

בעזרת וו גיטרה במהירות נמוכה מערבבים את הכל עד קבלת מרקם חולי (ללא גושי חמאה)

עוצרים את המיקסר מוסיפים את השמנת בבת אחת ומפעילים על מהירות נמוכה למספר שניות עד קבלת בצק.

את הבצק מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומכניסים למקרר למספר דק'.

מוציאים מהמקרר ובעזרת קורצן יוצרים עיגולים, ממלאים במלית הרצויה ויוצרים את הצורה.

לפני האפיה מכניסים למקפיא למשך שעה.

אפייה: 170 מעלות טורבו למשך 17-20 דק' עד השחמה.

מתכון למלית פרג:

מצרכים:

· 220 גרם סוכר.

· 315 גרם חלב.

· 50 גרם חמאה.

· ביצה אחת.

· 100 גרם אבקת שקדים טחונים.

· 350 גרם פרג טחון.

אופן הכנה:

· בקלחת רחבה שמים את הסוכר החלב והחמאה ומבשלים עד לרתיחה קלה.

· מוסיפים את הפרג בבת אחת ומערבבים בעזרת לקקן ומייבשים את המלית.

· מוסיפים את אבקת השקדים גם כן וממשיכים לייבש למשך 2 דקות נוספות.

· נותנים למלית להתקרר ומוסיפים את הביצה.

· מעבירים לקופסא אטומה ולמקפיא.

.מתכון לאוזני המן תמר קלאסיות בציק צאק של מימי נאמן שייך מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן

מצרכים ( לכ- 10-12 יחידות )

1 כוס קמח לבן (160 גרם)

רבע כפית אבקת אפיה

רבע כוס אבקת סוכר או סוכר לבן

70 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפרטורת החדר

1 חלמון צהוב של ביצה

מילוי קלאסי ממרח תמרים (מוכן ניתן לקנות בסופרים).

לקישוט : אבקת סוכר (ניתן גם ללא)

אופן הכנה:

לוקחים קערה רחבה ומכניסים את הקמח עם האבקת אפיה

מערבבים קלות ולאחר מכן מוסיפים סוכר, חמאה וחלמון ביצה ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד במידה שהבצק יבש ופירורי- הוסיפו כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

לבנתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

עכשיו ניגש לבצק, לוקחים מעט קמח ומפזרים על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (3-4 מילימטר)

לאחר מכו קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה בין 7-9 סנטימרים תלוי בגודל שנרצה. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.

סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב ! את השוליים אחרת הכל יפתח באפייה. מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 18 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים. נותנים לזה להצטנן ומפזרים מעל אבקת סוכר לקישוט.

חג פורים שמח

חברת "דורות" מגישה לרגל פורים מתכון מפתיע וחגיגי:

אוזן המן משפחתית

חברת "דורות", יצרנית מוצרי התיבול הקפואים, מגישה לרגל חג הפורים מתכון מקורי וחגיגי, לאוזן המן משפחתית, עם אגסים וקרם שקדים משגע. המתכון מחולק לבצק, קרם ומילוי, בשימוש טבליות הג'ינג'ר של דורות המאפשרות בישול ואפייה פשוטים וקלים ללא מאמץ. ניתן להכין את אוזן ההמן עם הילדים וליהנות מחגיגת פורים משפחתית נפלאה!

מצרכים (לכ- 8-6 מנות):

4 אגסים פרוסים

2 קוביות ג'ינג'ר של "דורות"

50 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר חום

1/4 כפית קינמון

לבצק:

1 וחצי כוס קמח לבן

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

1 חלמון

2 כפות מי קרח

לקרם שקדים:

100 גרם חמאה

1 כוס אבקת סוכר

1 כוס קמח שקדים

1 ביצה

1 כף ברנדי

1 כף גדושה קורנפלור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח וחמאה ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם אחיד.

2. מוסיפים חלמון ומלח וממשיכים לעבד בפולסים. מוסיפים כף מים בכל פעם וממשיכים בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחד. מוציאים את הבצק, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

3. מנקים את מעבד המזון קלות ומתחילים להכין קרם שקדים: מתחילים עם חמאה ואבקת סוכר ומעבדים בפולסים קצרים, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים קמח שקדים וביצה וממשיכים לעבד בפולסים. מוסיפים ברנדי וקורנפלור ומפעילים שוב, עד שמתקבל קרם אחיד. מעבירים לכלי ולמקרר.

4. מוציאים לקערית 2 קוביות ג'ינג'ר של דורות, 50 גרם חמאה מומסת, כף סוכר חום וקינמון ומניחים במקום חמים.

5. מקמחים מעט את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול בעובי של חצי ס"מ. משמנים תבנית אפיה מרופדת בנייר ומעבירים את הבצק לתבנית.

6. מורחים קרם שקדים על הבצק ומשאירים שוליים של כ- 2 ס"מ ללא קרם מסביב. משאירים 2-3 כפות קרם שקדים בקערה.

7. מגלענים ופורסים את האגסים ומסדרים על הקרם. מקפלים את השוליים מעל האגסים בצורת אוזן המן.

8. מברישים את האגסים ואת שולי הבצק בזיגוג החמאה וג'ינג'ר ומפזרים את קרם השקדים הנותר. מכניסים למקרר להתייצב למשך כרבע שעה.

9. מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים במרכז התנור כחצי שעה דקות עד שהבצק מזהיב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר

צילומים: יחצ,  גיא מועלם, גיל אבירם

Exit mobile version