כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

טיפים להכנת בשר ומוצרי מזון אחרים "על האש"

אגף התזונה במשרד הבריאות מפרסם המלצות לפיקניק בריא, כחלק ממדיניות לעידוד תזונה בריאה ברוח התזונה הים תיכונית.

אגף התזונה במשרד הבריאות מפרסם המלצות לפיקניק בריא, כחלק ממדיניות לעידוד תזונה בריאה ברוח התזונה הים תיכונית.

טיפים להכנת בשר ומוצרי מזון אחרים "על האש"

  • רזה ככל האפשר: בהכנת בשר "על האש" מומלץ להשתמש בבשר רזה –  עוף, הודו או בקר. מומלץ להסיר את השומן הגלוי על מנת להקטין את כמות השומן.
  • פחות מעובד, יותר טרי: יש להשתדל לצמצם באכילת בשר מעובד, כמו נקניקיות ושניצלים מעובדים, ולהעדיף על פניו נתחי בשר טרי. למידע נוסף בנושא בשר מעובד
  • על מנת שהבשר או הדגים לא ייחרכו מאש גלויה, יש לעטוף אותם בנייר כסף.
  • פחות "על האש" ויותר מבושל, מוקפץ או מאודה: קיימות עדויות מחקריות למגוון הנזקים אשר נוצרים כתוצאה מצריכת בשר "על האש", ביניהן עלייה בסיכון לסרטן ולפגיעה בכבד. הסיכון לנזקים אלה עולה כאשר צולים בשר עד אשר הוא חרוך – או מה שמכונה "well done". 
  • ברוח הקיימות, לא חייבים לאכול רק בשר: 
    • בצלייה על האש אפשר לגוון ולצלות גם דגים ירקות כמו בצל, עגבנייה, קישוא, חציל, גזר, פטריות ואפילו קוביות פרי. 
    • קוביות טופו מהוות אלטרנטיבה מוצלחת, בריאה ולא יקרה לבשר. אפשר להשרות את הטופו במשרה לפני הצלייה, להעשרת הטעם. משרה לדוגמה: תערובת של מיץ לימון עם עשבי תיבול, שמן זית ועגבניות מרוסקות עם כמות קטנה של רוטב סויה או טבסקו. 
    • תחליף נוסף טעים, בריא ולא יקר לבשר: הכנה מראש בית של המבורגר או קציצות מעדשים או שעועית. 

המלצות תזונה נוספות לפיקניק

  • שתו רק מים: מומלץ להעדיף שתיית מים על פני שתייה ממותקת בסוכר. 
  • יותר ירקות, פחות סלטים מוכנים: מומלץ להכין סלטי ירקות או ירקות חתוכים. סלטים מוכנים כמו טחינה, חומוס וסלטים עם מיונז הם עתירי קלוריות ומלח, ולפיכך מומלץ להשתמש בהם במידה מצומצמת.
  • פיתות – אפשר גם חצי: פיתה מהווה "כיס" נוח לאכילת המזון שהוכן על האש, אך כדאי לצמצם בכמויות. 
  • פרי בריא: הקינוח האולטימטיבי לפיקניק הוא פירות העונה או סלט פירות ללא תוספת סוכר, במקום עוגות, עוגיות וממתקים.

עצות נוספות לפיקניק בטוח

  • קניית מזון אך ורק במקומות מורשים: מומלץ לקנות מזון רק מעסקים בעלי רישיון עסק.
  • מומלץ להכין את המזון בהתאמה לתנאים התברואיים הנדרשים. לדוגמה: לחיתוך ולטיפול בבשר יש להשתמש בכלים אחרים (סכין, קרש חיתוך) מאלה שמשמשים לחיתוך והכנה של פירות וירקות.
  • מומלץ לשמור מזון במכלים סגורים ולהפריד בין מזון גולמי לא מבושל (בשר, עופות, דגים) למזון המוכן לאכילה. עדיף להשתמש בצידנית ובכלים נפרדים למזון גולמי ולמזון מוכן לאכילה. חשוב להקפיד כי מיצים של בשר, עופות, דגים וכל מזון גולמי אחר לא יזהמו מזון מוכן לאכילה (כגון סלטים, פירות וירקות).
  • יש לשים לב לתנאי אחסון ראויים לסוגי מזון רגישים המועדים לקלקול מהיר, כגון סלטים עם מיונז וסלט טונה. יש להימנע מלהשאיר אותם בשמש ולהשאירם בקירור עד סמוך ככל האפשר למועד הארוחה.
  • חשוב לצרוך את הבשר מיד לאחר צלייתו ולהוציא את המזון המוכן לאכילה מהצידנית רק סמוך לארוחה. 
  • מומלץ להעביר מזון מהמקרר לצידניות עם קרח ו/או קרחונים סמוך לשעת היציאה. רצוי לוודא כי הצידניות נמצאות בכל עת בסביבה מוצלת ומאווררת.
  • מומלץ לבחור במקומות מסודרים המאפשרים שמירת תנאי תברואה נאותים הכוללים מקור מי שתייה ופחי אשפה.
  • שמירת הניקיון חשובה! מומלץ לשטוף ידיים וציוד בזמן המגע עם המזון.

להלן ערך קלורי של מזונות הנפוצים בפיקניק:

שם המזוןגודל מנהערך קלורי
שיפוד חזה עוף/ הודו/ דגחמש חתיכות בינוניות  (110 גרם) או 120 גרם דג160
שיפוד פרגית עם בצל ושמןכ- 130 גרם פרגית270
קבב מבשר בקר/ הודויחידה קטנה (80 גרם)230
המבורגר בקריחידה בינונית (100 גרם)200
טופו מטוגן בשמןפרוסה גדולה (44 גרם)60
פיתהיחידה בינונית (100 גרם)250
סלט כרוב/ חצילים במיונזכף35
סלט טחינהכף70
סלט חומוסכף60
סלטי חסה /גזר /עגבניות /פלפלים או סלט מעורב עם מעט שמן מיץ לימון ותבליני טעם150 גרם 60
סלט פירות העונה (ללא תוספת סוכר)170 גרם80-70

להצטרפות לקבוצות הווטסאפ של חדשות מחולון , בת ים ,ראשון לציון, אזור, נס ציונה, באר יעקב-לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים בווטסאפ בנושאי: בריאות, בטחון, פלילים, נדל"ן, פנאי וטיולים ועוד..-לחצו כאן

להצטרפות וקבלה של כל קבוצות הווטסאפ של חולון-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצות הפייסבוק של חולון, בת ים וראשון לציון-לחצו כאן


להצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן

להורדת אפליקציית goitem למכשירי אנדרואיד- לחצו כאן

להורדת אפליקציית goitem למכשירי אפל- לחצו כאן

להצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן

להצטרפות לערוץ היוטיוב goitem-tv-לחצו כאן

להצטרפות לערוץ החדשות המקומיות – ערוץ החדשות המקומיות של חולון,בת ים,ראשון לציון וערי הסביבה ב-WhatsApp:‏לחצו כאן וסמנו עוקב

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן