כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

יום העצמאות: טיפים למנגל מושלם וגם שני מתכונים לסלטים מרעננים לצידו

הטור של מיכל ברוטפלד
צילום shutterstock

יום העצמאות עוד רגע כאן, ברחובות הערים מתנופפים להם דגלים כחול לבן על עמודים גבוהים, וכמעט ניתן להריח את ריחות המנגל עולים באוויר. אז כיצד בוחרים את הבשר המוצלח ביותר למנגל המסורתי, מהו עובי הבשר המתאים לצלייה, איך נזהה בשר טרי, מה החישוב המדויק לכמות בשר לכל סועד, ומהם השיטות של המומחים לקיצור זמני ההכנה של הבשר? הכנתי לכם את המדריך המלא למנגל יום העצמאות- הכינו את התיאבון…

 1. בחירת הבשר- בחרו בבשר טרי, איכותי וישראלי כגון: אנטריקוט, סינטה, פילה, פרגיות וקבבים. שימו לב לריח הבשר, וכן לנקודות או לסימנים על הבשר, שמעידים שאינו טרי ושיתכן שהתחיל להעלות עובש או ריקבון ואז אינו ראוי למאכל ועלול לגרום למחלות. עדיף לקנות בשר סמוך לאירוע ולא לקנות בשר טרי ולהקפיא. אם לא מתאפשר לקנות בסמוך לאירוע, הקפידו להקפיא את הבשר בסמוך לקנייה ולהפשירו יום לפני האירוע המתוכנן.

צילום יח"צ

2. הכמות : כאשר אנו מנסים להימנע מקנייה של מעט מידי בשר, יוצא שאנחנו לרוב קונים הרבה מידי ולכן ההמלצה היא : גבר ממוצע בישראל אוכל כ-300 גרם בשר, אישה ממוצעת כ-200 גרם וילדים בין 100-150 גרם.

3. הטיפול בבשר לפני הצלייה –  מומלץ לאפסן את הבשר במקרר ממועד הקנייה או מההפשרה ועד לפרק זמן של יום-יומיים ולא מעבר, באזורים הפנימיים של המקרר-הקרירים יותר.  הבשר מוכרח להיות בטמפרטורת החדר לפני שהוא עולה על הגריל, לכן יש להוציא אותו מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה ולשמור במקום קריר בחדר, כזה שלא חשוף לקרינת שמש ישירה. חשוב ביותר לא לשטוף את הבשר במים, אלא לנגב אותו בטפיחות קלות במגבת נייר מאושרת לשימוש במזון לפני שמתחילים לטפל בו.

4. הכנת הבשר: ככלל, בשר טוב לצלייה על הגריל לא צריך דבר חוץ ממעט שמן זית. יש להוסיף מעט פלפל שחור ולקראת סוף הצלייה ניתן להוסיף מעט מלח.  שימו לב, הבשר בארץ עובר תהליך של כשרות ולכן מלוח ממילא, כך שאין צורך בהרבה מלח.
בשונה מהבשר, אם בוחרים להכין פרגיות מומלץ להכין מרינדה ולהשרות את הפרגיות במרינדה למשך כל הלילה, או לפחות למשך כמה שעות, לספיגת טעמים מושלמת. המרינדות המומלצות הן של שמן זית, עשבי תיבול ויין, או לחילופין שמן זית, סויה, מעט שום ודבש.


צילום יח"צ

5. ניהול חום: יש לחמם את הגריל מראש עם מכסה סגור למשך 10 – 15 דקות. חימום מראש של הגריל עוזר גם במניעת הידבקות המזון לרשת, וגם מחמם את הרשת מספיק כדי לצרוב את הבשר כראוי . כאשר כל מבערי הגז דולקים, הטמפרטורה מתחת למכסה צריכה להגיע ל-250  מעלות לפני שמניחים את הבשר. החום הגבוה משחרר את כל שאריות המזון שנשארו על הרשת, מה שמקל על להבריש ולנקות את הרשתות לפני ואחרי השימוש. נסו לנהל את החום באופן יציב ואחיד על פני כל השטח של המנגל. זה יקפיץ את הבשר באופן אחיד וימנע שיבושים או שריפות בחלקי החיצוניים.

6. צלייה ישירה או עקיפה :

•  חום ישיר (כאשר האש נמצאת ישירות מתחת לאוכל) טוב יותר עבור חתיכות בשר קטנות יחסית ורכות שמתבשלות תוך 20 דקות או פחות, למשל פרגית או סטייקים.

•  חום עקיף (כאשר האש בוערת משני צידי המזון) הוא הטוב ביותר עבור נתחי בשר גדולים וקשים יותר, הדורשים יותר מ-20 דקות בישול, למשל רוסטביף או עוף שלם.

שמירה על טמפרטורת הגריל:

•  גרילים איכותיים נועדו לאפשר שליטה מלאה על החום בתוך הגריל. על ידי מקור חום עקבי ואמין ואוורור מתאים, הגריל יכול לשמור ביעילות ובאופן רציף על טמפרטורות נמוכות או גבוהות.

 • לגרילי גז יש כפתורי שליטה לכל מבער כך שניתן לווסת בקלות את החום וליצור אזורי צלייה שונים בקלות. תוכלו לשמור בקלות על רמות חום נמוכות כמו 90 מעלות ועד חום גבוה של כ-300 מעלות  ולעבור מצלייה ישירה לעקיפה תוך דקות.

•  יותר מדי התלקחויות עלולות לשרוף את האוכל שלכם. שמרו את המכסה סגור כמה שיותר. זה מגביל את כמות החמצן בתוך הגריל, מה שיעזור לכבות כל התלקחות.

•  אם הלהבות יוצאות מכלל שליטה, העבירו את המזון לצלייה עקיפה באופן זמני, עד שהן יכבו. לאחר מכן העבירו את האוכל חזרה מעל המבערים.

הטיפים בכתבה באדיבות:

מומחה הגרילים בקבוצת חגים-נחלים היבואנית הבלעדית המותג Char-Broil בישראל, מותג הגרילים הנמכר ביותר בארצות הברית.

הדיאטנית הקלינית, תמר ידין יועצת לחברת הרבלייף

מתכונים קלילים:

סלט גזר וזוקיני טרי

באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים:

  • 3 זוקיני יפים וטריים
  • גזר בינוני
  • כף נענע קצוצה
  • שן שום קצוצה
  • לימון קטן – קצוץ לקוביות קטנות, עם הקליפה, ללא הגרעינים
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית שמן שומשום
  • כף ג'ינגר טרי מגורד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה :

  • פורסים את הגזר ואת הזוקיני לרצועות דקות – גפרורים. אם הזוקיני יפים, רצוי להשאיר את הקליפה
  • מערבבים את הירקות עם שאר המרכיבים, מעסים היטב את גפרורי הירק שיצופו ברוטב ומניחים לספיגת טעמים לפני ההגשה.
צילום shutterstock

סלט ירוק עם נקטרינות וקרוטונים

מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1 ראש חסה סלנובה

1 ראש חסה קיסר

1 צרור ארוגולה

שפע עשבי תבלין שאוהבים

4 נקטרינות פרוסות דק

4 פרוסות לחם

שמן זית לפי הצורך

מלח ופלפל לפי הטעם

לקרוטונים:

4 פרוסות לחם

מעט שמן זיתֿ
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

¼ כוס חומץ תפוחים

מעט מיץ לימון

¾ כוס שמן זית עדין

1 כף דבש

1 כף גדושה חרדל משובח

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לקרוטונים: בוצעים פיסות מן הלחם, פורסים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

 מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור, בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-8 דקות עד שמזהיב.

. לרוטב: מערבבים את כלך מרכיבי הרוטב, מתקנים תיבול

3. הרכבת הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומפזרים מעל קרוטונים.

המתכון באדיבות השפית מאיה דרין וסולתם

צילום-גל-בן-זאב-באדיבות-סולתם

כל הדרכים להתחבר לאתר goitem ולהשאר מעודכנים online 24\7

להורדת אפליקציית goitem למכשירי אנדרואיד- לחצו כאן

להורדת אפליקציית goitem למכשירי אפל- לחצו כאן

להצטרפות לכל החדשות החמות בטלגראם –לחצו כאן

להצטרפות לערוץ היוטיוב goitem-tv-לחצו כאן

להצטרפות לערוץ החדשות המקומיות – ערוץ החדשות המקומיות של חולון,בת ים,ראשון לציון וערי הסביבה ב-WhatsApp:‏לחצו כאן וסמנו עוקב

קבלת עדכוני חדשות מחולון , בת ים וראשון לציון

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של חולון- לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני חדשות של בת ים-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של ראשון לציון- לחצו כאן

להצטרפות לקבוצת עדכוני החדשות של אזור-לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של באר יעקב לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת כל החדשות של נס ציונה לנייד שלך לחצו כאן

קבלת עדכונים בנושאים שונים

להצטרפות וקבלת כל העדכונים מתחום הבריאות והריקולים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים ביטחוניים ופלילים לנייד שלך –לחצו כאן

להצטרפות וקבלת עדכונים בכל מה שמעניין בתחום הנדל"ן-לחצו כאן

לקבלת המלצות ועידכונים בתחום הפנאי והטיולים – לחצו כאן

לקבלת עדכונים בנושאי ביטחון-לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בה תוכלו לקבל המלצות, להכיר עסקים מקומיים ולפרסם את שלכם-לחצו כאן

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן