כל מה שמעניין וחשוב לדעת באזור

מקומון חדשות חולון ראשון לציון ובת ים

במיוחד לחורף:שלושה מתכונים למרקים שכדאי להכין

קבלו שלושה מתכונים יצירתיים שיעזרו לכם לעבור את סוף השבוע שלפנינו בנעימים.

במיוחד לחורף: שלושה מתכונים למרקים שכדאי להכין.

החורף כבר כאן ואין כמו מרק חם ומנחם לימים הקרים. קבלו שלושה מתכונים יצירתיים שיעזרו לכם לעבור את סוף השבוע שלפנינו בנעימים. המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch.

1.מרק אפונה מרכיבים:

500 גרם אפונה מיובשת, 500 גרם תפוחי אדמה, 2 בצלים, ½ מקל כרישה, 250 גרם גזר, 100 גרם סלרי,1.5 ליטר מים,4 נקניקיות וינר, מלח, פלפל

הוראות הכנה:


משרים את האפונה ללילה שלם.

למחרת מקלפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה והגזר.

קולפים וחותכים דק את הבצל.

שוטפים וקוצצים דק את הכרישה.

מסננים את האפונה.

שמים סיר על הכיריים, מוסיפים מרגרינה ומחממים לטמפרטורה גבוהה.

מוסיפים את הבצלים, תפוחי האדמה והגזר ומקפיצים בסיר.

לאחר מכן מוסיפים את האפונה, מוזגים מים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכבים את האש.

מורידים את עוצמת הטמפרטורה ולבשל עד שהאפונה רכה (בערך 60-90 דקות).

כשהאפונה מבושלת, מוזגים כמחצית מהכמות לקערה וטוחנים אותה עם מערבל מזון עד להפיכתה למחית.

לאחר מכן מחברים בין המחית לבין הקערה עם האפונה השלמה ומכניסים שוב לסיר.

מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

חותכים את הנקניקיות לפרוסות ומוסיפים למרק.

מוזגים את המרק לקערות או צלחות ומקשטים בפטרוזיליה.

טיפ: האפונה מתעכלת יותר אם מי ההשריה לא משמשים לבישול. המליחו את המרק רק לאחר הבישול, אחרת האפונה תזדקק לזמן בישול ארוך בהרבה.

2.מרק קצף מרכיבים:

300 גרם אפונה קפואה, 50 גרם סלרי,1 קורט מלח,1 קורט פלפל, 50 גרם עשבי תיבול טריים וטחונים,50 מ"ל שמנת לפי הטעם

הוראות הכנה:

שמים את האפונה והסלרי בסיר עם מעט מים.

מביאים לרתיחה על עוצמת הכיריים הגבוהה ביותר ולאחר מכן מנמיכים.

חותכים את עשבי התיבול לחתיכות קטנות.

כשהאפונה רכה מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבלים בבלנדר עד שמתקבל מרק קצף.

מתבלים שוב בתבלינים.

מוזגים את המרק ומקשטים בעשבי תיבול.

3.מרק עדשים מרכיבים:
100 גרם עדשים
1 גזר גדול
1 בצל
1 כרישה
1 שורש סלרי
4 נקניקיות מעושנות
2 תפוחי אדמה
מלח
פלפל
1 כף קמח
2 כפות שמן
פטרוזיליה
1 ליטר מים
הוראות הכנה:
קולפים את הבצל וחותכים אותו דק.
מחממים סיר על הכיריים.
מוסיפים את השמן והבצל הקצוץ עד שהבצל נהיה שקוף
מוסיפים את הגזר, הסלרי והכרישה ומבשלים למשך 2 דקות.
מוסיפים את העדשים והמים. מניחים להן להתבשל כ-20 דקות על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב לסירוגין.
שוטפים, מקלפים וחותכים בינתיים את תפוחי האדמה לקוביות.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והנקניקיות למרק.
מניחים לרכיבים להתבשל עוד 10 דקות.
מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את כף הקמח ומערבבים בעזרת מטרפה.
ומתבלים.

קרדיט צילום :קופרבוש סטודיו.

אחר ניסיונות איתור בעל זכויות היוצרים של התמונות ו/או הסרטון שפורסמו והופצו ברבים באתרנו, בעל הזכויות בהם אינו ידוע ועל כן לא ניתן כל קרדיט בצידם. בעל הזכויות במדיה הנ"ל רשאי לפנות למערכת להוספת קרדיט ו/או לבקש כי הפרסום יוסר.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של goitem

דילוג לתוכן